Търсят се най-добрите четци на стихове за 75-та годишнина от края на ВСВ

Руският център в София очаква вашите изпълнения до 5 май
1 апр 2020 22:24,
5
Търсят се най-добрите четци на стихове за 75-та годишнина от края на ВСВ
Снимка: Павел Гълъбов/dnes.bg

Руският културно-информационен център в София търси най-добрите четци на стихове, посветени на 75-та годишнина от края на Втората световна война (ВСВ). Всеки, който обича руския език и иска да покаже своето майсторство с боравенето на езика на Пушкин, може да се включи.

Още по темата

Категориите за участие са разделени в три възрастови групи – 3-12 години, 13-18 години и 19-120 години (ако има по-възрастни, нека не се притесняват да се включат!).

Конкурсът ще се проведе изцяло онлайн,
започвайки от 25 март и завършвайки на 5 май. Участниците трябва да запишат своето участие чрез камерата на телефона си или видеокамера. Препоръчва се стихотворението, или фрагментът от прозаично произведение, да бъдат разказани наизуст.

Темата на конкурса е – „Подвигът на съветския народ по време на Втората световна война“. Записите трябва да бъдат изпратени на имейл: press_rkic@mail.ru – със заглавие „ Конкурс чтецов”. Изисква се фамилията, личното име и възрастта на участника, название на училището или университета, в който е учил руски език, название на представеното стихотворение и авторът му, имейл адрес и телефонен номер.

Допуска се използването на слайдове, видеа, музикални инструменти, които да засилят въздействието на устното слово. Журито ще оценява произведенията по следните показатели: избор на репертоар, техника на изпълнение, артистизъм.

Резултатите ще бъдат тържествено обявени на 9 май – Денят на победата. Всички участници ще получат сертификат, а най-добрите сред тях дипломи и награди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Дословен цитат преди 4 години
Между нас и болшевиките има много повече прилики, отколкото разлики. А. Х.
1
3
 
4
 
! Отговори
Морозкрасньlйнос преди 4 години
"Три танкиста, пийнали по триста" става ли, или трябва нещо по-патетично?